Savršen ručak za celu porodicu.
Sastojci
Potrebno je:
oko 1.5 - 2 kg kupusa
4 šargarepe
2 paprike babure
2 glavice crnog luka
po želji svinjskog mesa
malo špic suvih rebra i slaninice
2 kašičice aleve paprike
3 kašike masti
po želji biber
po želji so
po želji origano
po želji suvi biljni začin
malo lovorovog lista
2 dl sode
2 dl soka od paradajza
Priprema
Ovakav kupus je najbolje spremati u zemljanoj posudi sa poklopcem. Ukoliko je nemate može poslužiti i dublja tepsija pa se prekrije folijom. Prvo spremimo sve potrebno i onda samo ređamo. Ja ga zovem kupus složenac. Kupus isečemo na krupnije kocke, luk na veće režnjeve, šargarepu na kolutiće, papriku na šire trake. Meso i slaninu isečemo na krupnije komadiće. Zemljanu posudu namažemo kašikom masti pa ređamo luk, kupus pa povrće. Pospemo alevom paprikom i začinima.
Zatim ređamo meso. Možete staviti bilo koje meso kao i količinu bitno je da lepo zamirišu slanina i suva rebra. Ja sam stavila oko 300 g mesa od buta i poneko suvo rebro i malo slaninice.
Meso možemo malo posoliti pa ređamo opet luk, kupus i povrće. Pa onda začine. Preko svega sipamo sok od paradajza i vodu. Količina zavisi od želje i ukusa ja sam stavila po 2 dl i kupus je bio gušći tako mi se više dopada. Ko voli više čorbasto dodaće više tečnosti.
Sve lepo prekrijemo folijom pa preko poklopac. Stavimo u zagrejanu rernu na 200C i krčka se skoro 3h. Posle nekih sat vremena skinuti foliju kupus promešati. Videćete kad omekša i dobije tamnu boju tad je gotovo. Bitno je promešati s vremena na vreme i dodati vode ako uvri. Prijatno!
Izvor: recepti.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus