Ovaj ručak se brzo sprema, a sastojke imate u svojoj kuhinji.
Potrebno je:
400 g makarona
300 g šampinjona
proizvoljne količine parizera ili šunke
malo sira
malo suvog mesa
malo kečapa
po ukusu origana
malo margarina
Preliv:
2 jajeta
1 čaša jogurta (ili pavlake za kuvanje)
malo soli
Makarone skuvati u slanoj vodi, procediti, isprati hladnom vodom. Dodati na kockice nasečenu šunku, suvo meso, rendan parizer, na kockice iseckan sir, malo kečapa i origana. Na malo ulja prodinstati šampinjone nasečene na listiće, posoliti i njih, takođe, dodati.
Sve dobro sjediniti, pa sipati u vatrostalni sud, premazan sa malo margarina.
Premazati kečapom, naribati malo sira.
Umutiti jaja i jogurt (ili pavlaku za kuvanje), posoliti, pa preliti preko sira. Preko naribati još malo sira,posuti origanom.
Zapeći u pećnici zagrejanoj na 200 C.
Izvor: recepti.com
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi