Leskovačke šnicle od mlevene junetine s kačkavaljem
Super ručak za celu porodicu.
Potrebno je:
600 grama mlevene junetine
150 grama kačkavalja
80 grama suve slanine
malo sredine hleba
1 jaje
1 čaša kisele vode
so, biber
ulje za prženje
Način pripreme
Kačkavalj i slaninu isecite na kockice. Sredinu hleba potopite u kiselu vodu, pustite da malo odstoji, pa je ocedite. Mleveno meso sjedinite sa slaninom, izmućenim jajetom, kačkavaljem i hlebom, posolite, pobiberite i sve dobro izmesite.
Ruke pokvasite kiselom vodom, pa od mešavine pravite okrugle šnicle, malo ih spljoštite i spuštajte na zagrejano ulje da bi se ispržile sa obeju strana. Gotove šnicle vadite rešetkastom kašikom i ređajte na činiju. Oko njih stavite očišćen, opran i iseckan crni luk, pa poslužite.
Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na InstagramuIzvor: krstarica.com
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.