Savršen ručak za gurmane, oduševiće vaše ukućane.

Sastojci:

Za gulaš

700g luka isečenog na rebarca

600g junećeg mesa od šola

½ dl ulja

1,5 l povrtnog bujona

1 kašika slatke začinske paprike

2 kašike brašna

So i biber

Za knedle

½ kg kuvanog krompira

1 jaje

250g oštrog brašna

1 kašičica soli

Prstohvat bibera

Za dekoraciju

Svež peršun

Način pripreme:

U šerpi odgovarajuće veličine zagrejati ulje i propržiti luk da omekša. Meso iseći na kocke veličine zalogaja. Kada luk omekša dodati meso, začiniti (so i biber) i nastaviti prženje sve dok meso ne dobije koricu. Dodati začinsku papriku, brašno i sve dobro promešati, pa naliti bujonom da ogrezne. Dobro promešati i ostaviti da se krčka oko 2h. Povremeno promešati. Po potrebi dolivati po malo bujona ili vode. Ovaj gulaš treba da bude malo tečniji da bi bilo dovoljno safta u koji se umaču knedle. U svakom slučaju pred kraj kuvanja treba proveriti i doterati ukus po potrebi.

Krompir kuvati u ljusci ocediti i ostaviti da se ohladi. Ohlađeni krompir oljuštiti i ispasirati, dodati jaje, so i biber, a zatim malo po malo dodavati brašno dok se ne dobije kompaktno testo.

Od testa napraviti „salamu“ i ostaviti da odstoji 20min. Celu „salamu“ kuvati u ključaloj slanoj vodi oko 15-20min. Kuvanu salamu izvaditi iz ključale vode i iseći na kriške. Servirati gulaš sa knedlama dekorisan sitno seckanim peršunom.

Uz ovakav savršen gulaš preporučuje se i čaša dobrog hladnog piva.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor: lepibrka.com