Zanimljiv porodični ručak koji će se svideti i najmlađim članovima. Kao prilog možete napraviti nešto po svojoj želji, a mi predlažemo pire krompir.
Sastojci:
- 2 glavice crnog luka
- 4 juneće šnicle
- 1 kašika mlevene crvene paprike
- malo paradajz soka
- manje od pola kockice čokolade za kuvanje
- senf
Zaprška:
- 1 kašičica brašna
- malo vode
Priprema:
Crni luk sitno iseckati i prodinstati u dubljem tiganju ili šerpi. Zatim dodati posoljene šnicle koje ste prethodno namazali senfom. Začiniti sa mlevenom crvenom paprikom i dodati malo paradajz soka. Ostale začine dodajte po ukusu. Dinstajte minimum sat vremena na tihoj vatri. Zatim u šoljici kafe napravite zapršku (brašno pomešano sa vodom) i ulijte u šnicle. Na kraju dodajte manje od pola kockice čokolade za kuvanje (nemojte više da šnicle ne bi bile slatke) i dinstajte još malo.
Možete poslužiti sa pire krompirom, a recept pogledajte OVDE.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus