Zanimljiv porodični ručak koji će se svideti i najmlađim članovima. Kao prilog možete napraviti nešto po svojoj želji, a mi predlažemo pire krompir.

Sastojci:

  • 2 glavice crnog luka
  • 4 juneće šnicle
  • 1 kašika mlevene crvene paprike
  • malo paradajz soka
  • manje od pola kockice čokolade za kuvanje
  • senf

Zaprška: 

  • 1 kašičica brašna
  • malo vode

Priprema: 

Crni luk sitno iseckati i prodinstati u dubljem tiganju ili šerpi. Zatim dodati posoljene šnicle koje ste prethodno namazali senfom. Začiniti sa mlevenom crvenom paprikom i dodati malo paradajz soka. Ostale začine dodajte po ukusu. Dinstajte minimum sat vremena na tihoj vatri. Zatim u šoljici kafe napravite zapršku (brašno pomešano sa vodom) i ulijte u šnicle. Na kraju dodajte manje od pola kockice čokolade za kuvanje (nemojte više da šnicle ne bi bile slatke) i dinstajte još malo.

Možete poslužiti sa pire krompirom, a recept pogledajte OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu   Izvor:stvar ukusa