Zanimljiv porodični ručak koji će se svideti i najmlađim članovima. Kao prilog možete napraviti nešto po svojoj želji, a mi predlažemo pire krompir.
Sastojci:
- 2 glavice crnog luka
- 4 juneće šnicle
- 1 kašika mlevene crvene paprike
- malo paradajz soka
- manje od pola kockice čokolade za kuvanje
- senf
Zaprška:
- 1 kašičica brašna
- malo vode
Priprema:
Crni luk sitno iseckati i prodinstati u dubljem tiganju ili šerpi. Zatim dodati posoljene šnicle koje ste prethodno namazali senfom. Začiniti sa mlevenom crvenom paprikom i dodati malo paradajz soka. Ostale začine dodajte po ukusu. Dinstajte minimum sat vremena na tihoj vatri. Zatim u šoljici kafe napravite zapršku (brašno pomešano sa vodom) i ulijte u šnicle. Na kraju dodajte manje od pola kockice čokolade za kuvanje (nemojte više da šnicle ne bi bile slatke) i dinstajte još malo.
Možete poslužiti sa pire krompirom, a recept pogledajte OVDE.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom