1. Jedno jaje ulupajte i dodajte šafran.


Sastojci:

3 jajeta
1/4 šafrana
2 kriške hleba, izmrvljenog
3 čena belog luka, iseckanog
1/2 šolje peršuna
500 g fileta ribe (po izboru)
1/2 šolje brašna
šolja prezli
šolja majoneza
ulje
so, biber

2. U blenderu umutite hleb, dve trećine belog luka i polovinu peršuna. Dodajte ribu i mutite dok se lepo ne promeša. Smesi dodajte mešavinu sa šafranom, so i biber.

3. U posebne posude stavite brašno i prezle.  Umutite i preostala jaja. Od smese s ribom napravite loptice. Uvaljajte u brašno, umočite u jaja, a zatim uvaljajte u prezle. Stavite na tanjir i držite u frižideru oko 30 minuta.

4. U dubljem tiganju zagrejte ulje. Pržite riblje ćuftice dok ne poprime zlatnu boju.

5. Majonez pomešajte sa ostalim peršunom i belim lukom, zatim posolite i pobiberite i poslužite uz ćufte.