1. U manjoj posudi pomešajte sve sastojke za sos, dobro promešajte i ostavite sa sa strane.


Sastojci:

450 g melevene ćuretine

1 veća tikvica, rendana

2 struka mladog luka, sitno iseckana pera

1 veće jaje

2 kašike sitno iseckane nane

2 kašike sitno iseckanog peršuna

1 čen belog luka, usitnjen

kašičica usitnjene morske soli

1/2 kašičice mlevenog crnog bibera

1/ kašičice kajenskog bibera

1/2 kašičice mlevenog kumina (po želji)

Sos od jogurta

200 ml jogurta

rendana kora jednog limuna

sok jednog limuna

kašika maslinovog ulja

1/2 kašičice usitnjene morske soli

1/4 kašičice mlevenog crnog bibera

malo iseckanog mladog luka za dekoraciju

2. U većoj posudi promešajte sastojke za pljeskavice. Vlažnim rukama oblikujte pljeskavice.

3. Zagrejte kašiku maslinovog ulja u tiganju i pecite pljeskavice dok ne porumene (oko 6-7 minuta sa svake strane).

4. Gotove pljeskavice poslužite uz sos od jogurta.