1. Isečene krompire kuvajte u posoljenoj vreloj vodi 3-4 minuta.


Sastojci:

6-8 krompira, oljuštena i isečena na kockice

sok jednog limuna

1/4 do 1/2 šolje maslinovog ulja

1/2 kašičice soli

1/2 kašičice bibera

1 1/2 kašičica suvih začina (origano, majčina dušica, ruzmarin...)

glavica belog luka, isečena na četvrtine

2. U međuvremenu zagrejte pleh u rerni zagrejanoj na 200 stepeni C.

3. Nakon kuvanja, krompir procedite i ostavite 5 minuta. Nakon toga ih pospite limunovim sokom.

4. Krompirima dodajte so, biber, začine, nekoliko čenova belog luka i maslinovo ulje.

5. Stavite krompire sa začinima i lukom u zagrejani pleh. Ako počnu da cvrče to je znak da se neće zalepiti za pleh tokom pečenja.

6. Pecite krompir 60-75 minuta, mešajući krompir na 20 minuta. Beli luk izvadite ranije iz rerne jer će biti pečen pre krompira.