Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ostalo

Posne punjene paprike na hilandarski način

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Punjene paprike sa orasima mogu se jesti i tople i hladne.

Izvor: Profimedia/Shutterstock

1. Propržite kratko praziluk (ili sitno seckani luk) na malo ulja, a zatim dodajte mlevene orahe. Pržite sve zajedno još 2-3 minuta i zatim u to dodajte opran i očišćen pirinač. Sve zajedno pržite još 1 minut, pa u to dodajte začine po ukusu i krčkajte još 2 minuta na tihoj vatri.


Sastojci:

6 suvih crvenih paprika

3 praziluka ili jedna srednja glavica luka

100g krupno mlevenih oraha

1 šoljica pirinča

Začini po ukusu: so, biber, mlevena paprika, suvi biljni začin

2. Za to vreme ostavite suve paprike da odstoje u toploj vodi, da bi se lakše napunile. Vodite računa da, prilikom punjenja, paprike ne napunite do vrha kako vam fil ne bi iscurio. Napunjene paprike poređajte u šerpu, dolijte malo vode (pa po potrebi dolivajte još ako ispari) i krčkajte na tihoj vatri dok pirinač ne bude skuvan.

3. Nakon toga, zapecite paprike u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni. Pred kraj pečenja polijte ih uljem koje ste prethodno propržili sa alevom paprikom.

Izvor: Opanak.rs

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti