1. Pasulj potopiti u hladnu vodu i ostaviti da odstoji par sati.
2. Ocediti vodu i ponovo naliti hladne vode. Kuvati 15 minuta, zatim ocediti, naliti vrelom vodom i dodati sitno iseckan crni luk. Dolivati vrelu vodu.
3. Blago propržiti ostatak crnog luka sa seckanom šargarepom.
4. U odvojenu masnoću dodati brašno, posoliti i pržiti dok blago ne porumeni. Dodati sitno iseckan beli luk i alevu papriku.
5. Zapršku dodati u skuvani pasulj i kuvati još pola sata uz povremeno mešanje. Dodati biber, so i iseckani peršunov i lovorov list.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: Secanja.com