1. Pasulj potopiti u hladnu vodu i ostaviti da odstoji par sati.


Sastojci:

500 g pasulja

glavica crnog luka

šargarepa

lovorov list

ulje

so, biber, aleva paprika

suva parika

peršunov list

2. Ocediti vodu i ponovo naliti hladne vode. Kuvati 15 minuta, zatim ocediti, naliti vrelom vodom i dodati sitno iseckan crni luk. Dolivati vrelu vodu.

3. Blago propržiti ostatak crnog luka sa seckanom šargarepom.

4. U odvojenu masnoću dodati brašno, posoliti i pržiti dok blago ne porumeni. Dodati sitno iseckan beli luk i alevu papriku.

5. Zapršku dodati u skuvani pasulj i kuvati još pola sata uz povremeno mešanje. Dodati biber, so i iseckani peršunov i lovorov list.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: Secanja.com