Lazanje na malo drugačiji način, ali ništa manje ukusne. Mleveno meso zamenite piletinom, dodajte zeleniš i uživajte u punoći ukusa ovog fenomenalnog jela.
Sastojci:
- 1 pakovanje testenine za lazanje
- 3 šolje kisele pavlake (20%)
- 300 ml bujona (pilećeg ili biljnog, po ukusu)
- 1 šolja parmezana (rendanog)
- 30 gr putera
- 1 kašika maslinovog ulja
- 0,5 glavice crnog luka (veća glavica)
- 4 čena belog luka (sečenog na kockice)
- 5 komada pečurki (seckanih)
- 1 komad pileće grudi (isčene na kockice)
- so (po ukusu)
- crni biber (mleven, po ukusu)
- 4 šolje belog sira (sitnog)
- 100 g spanaća
Priprema:
Zagrejte rernu na 175 C stepeni. Testeninu za lazanje skuvajte prema uputstvu sa pakovanja, da budu al dente.
U zagrejanu šerpu naspite bujon, kiselu pavlaku, parmezan i puter. Kuvajte na srednjoj temperaturi dok se ne zgusne u jedinstvenu masu.
U zagrejan tiganj dodajte maslinovo ulje i crni luk. Prodinstajte crni luk i dodajte beli luk i seckane pileće grudi. Dinstajte par minuta, pa dodajte pečurke. Dinstajte još par minuta, posolite i pobiberite i sklonite sa vatre.
Blago premazati maslinovim uljem vatrostalnu posudu za pečenje (22 x 33 cm otprilike). Ređajte sledećim redom: testenina, sitan beli sir, mešavina iz tiganja (piletina, pečurke), mešavina iz šerpe (pavlaka, parmezan…), spanać. Ređajte tako dok imate sastojaka. Na kraju pospite sa sirom.
Pecite u rerni oko 1 sat ili dok površina ne dobije zlatno brao boju. Poslužite toplo, a preko pospite parmezan ili sir po želji i ukusu. Prijatno!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: recepti-kuvar.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem