1. Pileće batake operite pod mlazom hladne vode i osušite. Propržite ih zatim na vrelom ulju. Posolite i pobiberite po ukusu. Dodajte sitno iseckan beli luk.

2. Očistite šampinjone i iseckajte ih. Izvadite batke iz tiganja i na preostalom ulju dinstajte pečurke 2–3 minuta. Dolijte 150 ml vode, ostavite da se kuva, pa umešajte krem supu iz kesice (ne pravite je, samo istresite sadržaj). Skuvajte sos i dodajte višnjevaču.

3. Batak stavite u sos i pokriveno kuvajte na tihoj vatri nekoliko minuta, dok meso ne bude sasvim meko. Pred služenje pospite iseckanim peršunom. Ovo jelo odlično ide uz kuvani pirinač, bareni krompir ili krompir pire.


Sastojci:

4 pileća batka
4 kašike ulja
so, biber
4 čena belog luka
300 g šampinjona
1 kesice krem supe sa pečurkama
2 kašike višnjevače
malo seckanog peršuna