Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TRADICIJA GURMANSKE KUHINJE: Pohovani mozak kao najpopularniji specijalitet

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Mozak je bogat omega-3 masnim kiselinama koje su posebno potrebne deci, trudnicama i dojiljama. S druge strane, ne preporučuje se ljudima sa povišenim holesterolom.

 Izvor: Profimedia/Shutterstock

Da biste spremili ukusnu hranu od mozga potrebno je uraditi sledeće: mozak se opere, stavi u vrelu vodu sve dok se ne mogu odvajati kožice i žilice, pri čemu se takođe odstranjuju i sitne koščice (ili se usitne).

Kuglice (hrstavci) od mozga

Sastojci: 200 g junećeg mozga, 1dl vode, 70 g margarina, 40 g brašna, 60 g prezle, 1 jaje, peršun, biber, muškatni oraščić, limunov sok, brašno, jaje, ulje za prženje

Pročitajte i Šta će se desiti ako prestanete da jedete hleb

Priprema: U vodu dodajte margarin i pustite da provri. Zatim, postepeno miješajući dodajte brašno i miješajte dok se smjesa ne zgusne i počne odlijepljivati od dna posude. Nakon toga je ohladite i lagano umiješajte najprije jaje, a zatim mozak koji prije toga prelijete vrućom vodom i odstranite žilice, a zatim ocijedite i isjeckate. Na kraju dodajte prezlu, peršun, biber, muškatni oraščić i limunov sok. Od dobijene smjese oblikujte loptice, uvaljate ih u brašno i jaje, pa pržite u ulju. Kuglice servirajte tople uz salatu ili uz tartar-umak.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: gusto.ba

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti