Voda i stari hleb su jedine dve namirice potrebne za ovaj specijalitet koji krasi srpsku tradiciju. Verovatno naslućujete o čemu je reč - popara.
Popara je srpsko jelo koje je najlakše pripremiti, a mnogi strani turisti su se oduševili ovim obrokom.
Pročitajte i Šta se jelo na dvoru Nemanjića
Sve što je potrebno, jeste da provedete par minuta pored šporeta. Naseckani bajati hleb potopite u slanu ključalu vodu kojoj ste dodali kašiku maragrina, ulja ili masti.
Kada se hleb dobro nakvasi i višak vode izvri, popara je gotova.
Služite je uz stari sir ili kajmak, poslužite goste i ukućane i sami se prisetite bezbrižnih dana detinjstva.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Kolači damski poljupci koji će biti hit na slavi
Prijavite se za „Lepa&Srećna“ konferenciju „Zdravlje žena Srbije“! Saznajte sve o prevenciji i lečenju raka dojke
Najbrža čokoladna plazma torta za sve prilike