Voda i stari hleb su jedine dve namirice potrebne za ovaj specijalitet koji krasi srpsku tradiciju. Verovatno naslućujete o čemu je reč - popara.
Popara je srpsko jelo koje je najlakše pripremiti, a mnogi strani turisti su se oduševili ovim obrokom.
Pročitajte i Šta se jelo na dvoru Nemanjića
Sve što je potrebno, jeste da provedete par minuta pored šporeta. Naseckani bajati hleb potopite u slanu ključalu vodu kojoj ste dodali kašiku maragrina, ulja ili masti.
Kada se hleb dobro nakvasi i višak vode izvri, popara je gotova.
Služite je uz stari sir ili kajmak, poslužite goste i ukućane i sami se prisetite bezbrižnih dana detinjstva.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus