Božićni post je počeo, a završava se 7. januara. On podrazumeva suzdržavanje od hrane životinjskog porekla.
Izbacivanjem mresne hrane u periodu od 40 dana smatra se čišćenjem duha.
Praktikuju ga pravoslavni vernici, ali i svi oni koji pribegavaju zdravom načinu ishrane.
Kako bi se izgradio balans unutar duše preporučuje se post, time se izbacuje sve ono negativno, a ostavlja se mesta da se posadi nešto novo i pozitivno.
Mi vam preporučujemo par obroka koji će vas činiti sitim, ali i vitalnim.
Posni kačamak sa krompirom
500 g krompira
400 g kukuruznog brašna
1/2 šolje ulja ili 100 g posnog margarina
so
Pripremu pogledajte OVDE
Salata sa tunjevinom
Tunjevina u komadu(konzerva)150g
Paprika crvena 1kom
Beli luk 1 čen
Limun 1/2
Rukola 50g
Bebi spanac 50 g
Senf sa medom 1 kafena kasika
Balzamiko toping 3 kafene kasike
Čeri paradajiz 6-7 kom.
So prstohvat
Biber prstohvat
Maslinovo ulje 3 supene kasike
Parmezan u listovima 20g
Pripremu pogledajte OVDE
Boranija na dalmatinski način
400 g boranije
2 srednja krompira
3 čena belog luka
malo soli i bibera
malo maslinovog ulja
Pripremu pogledajte OVDE
Domaća sardina sa povrćem
800 g sitne ribe
1 glavice crnog lika
2 paprike zelene
4 šargarepe
2 paradajza
lorber biber u zrnu
1 kašike sirćeta
200 ml ulja
1 kašika začina
Pripremu pogledajte OVDE
Posni krompir iz rerne na manastirski način
1 kg krompira
150-200 ml maslinovog ulja
1-2 limuna (sveže ceđen sok)
5-6 čena belog luka sečen na tri dela
4-5 lista lovora svaki iseckan na četvrtinu
origano, so, biber
Pripremu pogledajte OVDE
Fiš-paprikaš na slavonski način
1 kg ribe (som i šaran)
1,3 l vode
2 decilitra belog vina
500 grama crnog luka
dva-tri naseckana čena belog luka
tri kašike ulja
jedna kašika slatke crvene paprike
jedna do dve male suve ljute papričice (čili)
so i biber u zrnu
Pripremu pogledajte OVDE
Posne punjene paprike na hilandarski način
6 suvih crvenih paprika
3 praziluka ili jedna srednja glavica luka
100g krupno mlevenih oraha
1 šoljica pirinča
Začini po ukusu: so, biber, mlevena paprika, suvi biljni začin
Pripremu pogledajte OVDE
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem