Izraelska kompanija „Kedma“ uzgojila je paradajz veličine borovnice ili ribizle, najmanji paradajz koji je uzgojen u Izraelu, a kako navodi AP, možda i u svetu.
Rami Golan iz Centra za istraživanje pustinje Arava rekao je da je to najmanji paradajz ikada uzgojen u Izraelu, piše nationalgeographic.rs
"Ideja iza ovoga je što je veoma lak za upotrebu. Samo ga operete i ubacite u salatu. Ne morate da ga sečete. Samo 'eksplodira' u vašim ustima“, rekao je Arijel Kidron, uzgajivač kompanije „Kedma“.
Seme, prvobitno razvijeno u Holandiji, prilagođeno je kako bi uspevalo u klimatskim uslovima južnog Izraela.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus