Pasulj spada u jedno od najzdravijih variva, ali nažalost za mnoge je "težak" za stomak i želudac.

Neprijatan osećaj u stomaku je razlog zašto ne jedemo često namirnicu bogatu fosforom, gvožđem, kalijumom i drugim mineralima i vitaminima.

Ipak, rešenje postoji.

Pročitajte i Salata od pasulja

Za početak izaberite crni pasulj koji je takođe izvor zdravlja, bogat folnom kiselinom, selena i proteina, ali ipak daleko lakši za želudac.

Druga stvar koja je već poznata da pasulj treba preko noći da odstoji potopljen u vodi. A da li ste znali da kašičica sode bikarbone rastopljena u vodi u kojoj ste potopili psaulj stoprocentno sprečava nadimanje.

Dok se pasulj kuva, nipošto ne žurite sa dodacima i začinima, to ostavite kada pasulj potpuno omekša,

Ukoliko pasulj jedete uz dodatak pirinča, to će zasigurno pospešiti probavu. Takođe možete dodati kurkumu i đumbir.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/