Žalfija ili kadulja je prirodan antibiotik širokog spektra dejstva- Raste na našem području, a njena lekovita svojstva smo potcenili, okreću ći se orijentalnim ili biljkama koje ne rastu u našim krajevima.

Međutim, moderna nauka ovu biljku svrstava u najzdravije biljke, ima vrlo jako antibakterijsko i antigljivično dejstvo.

Čak je i Hipokrat rekao: "Zašto bi umro čovek u čijem vrtu raste žalfija?", a drevni Egipćani su je koristili i za plodnost.

Pročitajte još o svemoćnoj žalfiji.

Žalfija je pored svih lekovitih svojstava, još i idealan diuretik, antioksidan i pruža širok spektar zdravstvenih benefita.

Žalfiju takođe možete konzumirati kod psihičkih tegoba, prekomernog znojenja, ublaživanja predmenstrualnog sindroma, upalnih infekcija, reumatskih tegoba...

Pročitajte 3 recepta protiv prehlade od žalfije i cimeta za zdravlje cele porodice.

Čaj žalfije se priprema od listova sušenih ili svežih prokuvanih u vodi. Neka odstoji 3-4 minuta. 

Napomena:

Žalfija može biti kontraindikovana sa pojedinim lekovima, stoga se konsultujte pre upotrebe sa lekarom ili farmaceutom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/