Mnogi od nas jedu s nogu i ne posvećuju ručku dovoljno pažnje. Supa je nekad bila neizostavni deo svakog ručka. Nakon što pročitate ovaj tekst supa će se ponovo vratiti na vašu trpezu.

Topla supa za vaše telo ima više prednosti - osim što je ukusna i okrepljujuća, ona vam može pomoći i u tome da tokom obroka u svoj organizam unesete manje kalorija.
Istraživanja su pokazala kako osobe koje konzumiraju bistru supu s povrćem pre glavnog jela unesu do 20 odsto manje kalorija nego one koje je ne konzumiraju.
Tanjir ovog okrepljujućeg obroka sadrži vrlo malo kalorija, a osigurava petinu preporučenog dnevnog unosa povrća.
Pročitajte i: Krem supa od tikvica
Dalje, ona pomaže kod prehlade i povišene temperature, ali je i vrlo dobar izvor tečnosti, čime se sprečava dehidracija. Takođe, supe su značajan izvor vlakana pa čak i proteina, minerala i vitamina.
Nekada su domaćice svakodnevno kuvale domaću supu od raznog vrsta povrća ili mesa. U nedostatku vremena ova dobra navika se u mnogim domaćinstvima izgubila. Ipak, barem jednom nedeljno svaka domaćica bi trebala za članove svoje porodice da pripremi jednu ovakvu supicu. Osim što će dobiti dosta vitamina i minerala, zasitiće ih, a obezbiće im i dobro varenje.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: index.hr