1. Očišćene i usitnjene tikvice stavite u posudu, prelijte da 7 dl vode, kuvajte 10 minuta uz lagano vrenje.


Sastojci:

400 g tikvice

2 dl punomasnog kravljeg mleka

1 kašika slanog maslaca

1 kašika belog pšeničnog brašna

1 i po kašika seckanog peršuna

80 g kisele pavlake

8 dl vode

1 kašika mešavine suvih začina

2. Dodajte mleko i maslac i kuvajte 5 min, skinite s vatre i izmiksajte.

3. Brašno izmešajte s 1 dl vode i dodajte supi, začinite mešavinom suvih začina i pavlakom i ostavite da se kuva 3-5 min.

4. Sklonite s vatre, dodajte peršun i poslužite uz kockice hleba(krutona).

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: gastro.hr