Potrebni sastojci

4 jaja 

250 g brašna

250 g šećera u prahu

250 g maslaca 

750 g kajsija

Način pripreme

Omekšali maslac mutite sa šećerom 20 minuta. Dodajte jedno po jeno žumance i mutite smesu još 10 minuta.

Pročitajte i: Prevrnuti kolač s breskvama i orasima (VIDEO)

Belance umutite u čvrst sneg. Polovinu brašna stavite u smesu i promešajte, a preostalu polovinu dodajte kašiku po kašiku, tako što stavite kašiku brašna, pa kašiku snega od belanaca i mešajte veoma pažljivo.

Testo sipajte u nauljeni i brašnom posuti pleh da bude debljine oko 2 cm. Kajsije operite, osušite, nasecite na polovine, očistite ih od koštica i poređajte ih sa razrezom na gore preko testa na rastojanju oko 4 cm jednu od druge.

Kolač pecite u umereno zagrejanoj rerni do bledo roze boje. Kada se ohladi, nasecite ga na kvadrate, tako da u sredini svakog kvadrata ostane po jedna polovina kajsije. Pospite šećerom u prahu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor:bonapeti.rs