Potrebni sastojci
4 jaja
250 g brašna
250 g šećera u prahu
250 g maslaca
750 g kajsija
Način pripreme
Omekšali maslac mutite sa šećerom 20 minuta. Dodajte jedno po jeno žumance i mutite smesu još 10 minuta.
Pročitajte i: Prevrnuti kolač s breskvama i orasima (VIDEO)
Belance umutite u čvrst sneg. Polovinu brašna stavite u smesu i promešajte, a preostalu polovinu dodajte kašiku po kašiku, tako što stavite kašiku brašna, pa kašiku snega od belanaca i mešajte veoma pažljivo.
Testo sipajte u nauljeni i brašnom posuti pleh da bude debljine oko 2 cm. Kajsije operite, osušite, nasecite na polovine, očistite ih od koštica i poređajte ih sa razrezom na gore preko testa na rastojanju oko 4 cm jednu od druge.
Kolač pecite u umereno zagrejanoj rerni do bledo roze boje. Kada se ohladi, nasecite ga na kvadrate, tako da u sredini svakog kvadrata ostane po jedna polovina kajsije. Pospite šećerom u prahu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor:bonapeti.rs
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom