Potrebni sastojci
4 jaja
250 g brašna
250 g šećera u prahu
250 g maslaca
750 g kajsija
Način pripreme
Omekšali maslac mutite sa šećerom 20 minuta. Dodajte jedno po jeno žumance i mutite smesu još 10 minuta.
Pročitajte i: Prevrnuti kolač s breskvama i orasima (VIDEO)
Belance umutite u čvrst sneg. Polovinu brašna stavite u smesu i promešajte, a preostalu polovinu dodajte kašiku po kašiku, tako što stavite kašiku brašna, pa kašiku snega od belanaca i mešajte veoma pažljivo.
Testo sipajte u nauljeni i brašnom posuti pleh da bude debljine oko 2 cm. Kajsije operite, osušite, nasecite na polovine, očistite ih od koštica i poređajte ih sa razrezom na gore preko testa na rastojanju oko 4 cm jednu od druge.
Kolač pecite u umereno zagrejanoj rerni do bledo roze boje. Kada se ohladi, nasecite ga na kvadrate, tako da u sredini svakog kvadrata ostane po jedna polovina kajsije. Pospite šećerom u prahu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor:bonapeti.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus