Ako ste bili na Zlatiboru a niste probali čuvene zlatiborske specijalitete, isto je kao da niste ni bili tamo. Čuvena jela koja možete probati na ovoj prelepoj planini i turističkoj atrakciji naše zemlje jeste komplet lepinja. Miris tek ispečene lepinje, miris jagnjetine i na sve to domaći kajmak koji se topi čine da ovo jelo bude omiljeno mnogim domaćim i stranim turistima. Ipak, ovo ukusno jelo možete napraviti i kod kuće, ali ipak morate imati adekvatne sastojke. Ako možete da nabavite pretop i domaći kajmak, vreme je da se bacite na pripremu lepinja. 

Potrebno:

1 lepinja

1 jaje

kašika kajmaka

čaša pretopa

Pročitajte i: Mekane pržene lepinje

Priprema:

U posebnoj činiji izmešati jaje i kajmak. Iseći poklopac lepinje, a potom namazati lepinju i poklopac već priremljenom smesom od jaja i kajmaka. Komplet lepinju staviti u već zagrejenu pećnicu i zapeći je.

Po vađenju iz pećnice natopiti lepinju pretopom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: zlatibor.org.rs