1. Mleko zagrejati da bude mlako pa u njega izmrviti kvasac i dodati šećer. Kad se istopi kvasac dodati polovinu brašna i so i zamesite testo. Dodati ostalo brašno da bude tvrdo kao za krofne (malo manje tvrdo nego za hleb). Ponovo dobro izraditi varjačom ili rukom posuti malo odozgo brašnom pokriti kesom pa krpom i ostaviti na toplo da nadođe.


Sastojci:

800 g brašna tip 500
360 ml mleka
kockica kvasca
1 kašičica šećera
1/2 kašičice soli
ulje za prženje

2. Nadošlo testo ponovo izlupati o stranice vanglice i ostaviti ga da se ponovo odmara da ponovo nadođe.

3. Kad je drugi put nadošlo više ga ne mesiti već vlažnim rukama vaditi loptice testa razvlačiti što tanje i pržiti u dubljem ulju.

4. Pržene lepinje vaditi na papirnu salvetu da pokupi masnoću. Ovakve vruće lepinje mogu se jesti i slane i slatke.

Izvor: kodbakeugostima.blogspot.com