1. Mleko zagrejati da bude mlako pa u njega izmrviti kvasac i dodati šećer. Kad se istopi kvasac dodati polovinu brašna i so i zamesite testo. Dodati ostalo brašno da bude tvrdo kao za krofne (malo manje tvrdo nego za hleb). Ponovo dobro izraditi varjačom ili rukom posuti malo odozgo brašnom pokriti kesom pa krpom i ostaviti na toplo da nadođe.
2. Nadošlo testo ponovo izlupati o stranice vanglice i ostaviti ga da se ponovo odmara da ponovo nadođe.
3. Kad je drugi put nadošlo više ga ne mesiti već vlažnim rukama vaditi loptice testa razvlačiti što tanje i pržiti u dubljem ulju.
4. Pržene lepinje vaditi na papirnu salvetu da pokupi masnoću. Ovakve vruće lepinje mogu se jesti i slane i slatke.
Izvor: kodbakeugostima.blogspot.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus