Mnogo je bolje da napravite hleb kod kuće nego da ga kupite u pekari. Ako ste veći ljubitelj zdravijih varijanti, onda vam predlažemo da isprobate recept za hrono hleb. Za pripremu ovog hleba potrebno vam je 3 vrste brašna. Super je i to što se testo muti mikserom, pa uspeva svima.
Sastojci:
- 300 g integralnog brašna
- 150 g ražanog brašna
- 50 g heljdinog brašna
- 3 kašike ulja
- 1 kašika soli
- 1 prašak za pecivo
- malo limunovog soka
- semenke po izboru
Recept za hrono hleb:
Umutite testo
Pomešajte integralno, ražano i heljdino brašno. Dodajte ulje i so, pa umutite testo mikserom. Pokrijte providnom folijom i ostavite da odstoji nekih 8 sati. Zatim dodajte prašak za pecivo i sok od limuna. Sve lepo sjedinite.
Pecite hleb
Pospite hleb semenkama, pa stavite u kalup za hleb koji ste nauljili. Pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko 30 minuta.
Ohladite hleb
Kad ga izvadite iz rerne, pokrijte hrono hleb krpom i ostavite da se ohladi. Možete da ga držite u frižideru da mu produžite svežinu.
Pročitajte i ovo: Hrono hleb bez kvasca
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom