Mnogo je bolje da napravite hleb kod kuće nego da ga kupite u pekari. Ako ste veći ljubitelj zdravijih varijanti, onda vam predlažemo da isprobate recept za hrono hleb. Za pripremu ovog hleba potrebno vam je 3 vrste brašna. Super je i to što se testo muti mikserom, pa uspeva svima. 

Sastojci:

  • 300 g integralnog brašna
  • 150 g ražanog brašna
  • 50 g heljdinog brašna
  • 3 kašike ulja
  • 1 kašika soli
  • 1 prašak za pecivo
  • malo limunovog soka
  • semenke po izboru

Recept za hrono hleb:

16:28
Korak 1

Umutite testo 

Pomešajte integralno, ražano i heljdino brašno. Dodajte ulje i so, pa umutite testo mikserom. Pokrijte providnom folijom i ostavite da odstoji nekih 8 sati. Zatim dodajte prašak za pecivo i sok od limuna. Sve lepo sjedinite. 

16:28
Korak 2

Pecite hleb 

Pospite hleb semenkama, pa stavite u kalup za hleb koji ste nauljili. Pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko 30 minuta. 

16:28
Korak 3

Ohladite hleb

Kad ga izvadite iz rerne, pokrijte hrono hleb krpom i ostavite da se ohladi. Možete da ga držite u frižideru da mu produžite svežinu.

Pročitajte i ovo: Hrono hleb bez kvasca

BONUS VIDEO: 

instagram/cookistwow Lažni recept za tri leće

(StvarUkusa/S.B.)