Kad idemo u restoran, ocenjujemo jela, pića, enterijer, uslugu, ali ne znamo da smo i mi na proceni. Radnici zaposleni u ugostiteljstvu otkrili su koje mušterije su im najgore.
Dokoni - Često se pitamo kako su kod nas bašte kafića stalno pune i da li ovde iko radi, ali dilemu razrešavaju konobari. Kako kažu, mnogo je gostiju koji sede dugo i piju samo jedno piće, zbog čega nisu poželjni gosti jer malo troše, a zauzimaju sto.
Pogledajte i U ovim situacijama je primereno da vratite hranu u restoranu
Bahati - Gosti koji uđu u restoran i ne obazirući se na osoblje, odmah idu ka mestu koje su "pikirali", izluđuju radnike. Neretko, dvoje sednu za sto za šestoro ili izaberu sto sa kog su gosti tek otišli, pa se onda žale kako je prljav, otkrivaju konobari.
Bundžije - Oni će bez pardona reći: "Moje jelo nije u redu, vratite ga", što nije strašno ako je razlog opravdan, ali često nije. Konobari otkrivaju da mušterije vraćaju jelo sa rečenicom: "Nije ono što sam očekivao", nekima smeta što je povrće na istom tanjiru sa ribom. Neki će čak pojesti najveći deo, pa će pokušati da vrate jelo sa očekivanjem da račun bude umanjen.
Zaljubljeni parovi - Nema ničeg lepšeg od ljubavi, ali golupčići koji se sve vreme grle, ljube, pipkaju otežavaju posao konobarima. A kad dođu do daha i naruče, pričaju bebećim jezikom, žale se konobari.
Pogledajte i Ovo su najprljaviji predmeti u svakom restoranu
Napojnica - Konobari ne vole goste koji ne ostavljaju napojnicu, ali još su im gori oni koji objašnjavaju zašto nisu ostavili bakšiš. Ni tinejdžeri nisu omiljeni jer ne samo da ne ostavljaju napojnicu nego često plaćaju u sitnim kovancima koje konobar mora da prebroji na brzinu jer neretko ostave manje nego što treba.
Bezobzirni roditelji - Mnogima su najgori upravo roditelji koji svoje mališane ne drže pod kontrolom. Oni se ne obaziru kad njihovo dete vrišti, čak i udara konobara. Sve što naslednik radi njima je slatko, a često su zauzeti gledanjem u telefon.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: Večernje novosti
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom