1. Perut

Pojava peruti možeda izazove neprijatne simptome, ali možete ih se rešiti omoću jabukovog sirćeta. Evo recepta:nakon šamponiranja, snanesite na kosu mešavinu jednakih delova jabukovog sirćeta i vode u kosu pomoću boce sa rasrpršivačem i neka odstoji desetak minuta, a zatim isperite. Radite ovo nekoliko puta nedeljno da biste primetili poboljšanje.

Pogledajte i Zbog čega bi trebalo da ispirate kosu jabukovim sirćetom

2. Upaljeno i bolno grlo

Med i topla voda su dobra kombinacija , a ako dodate ui malo jabukovog sirćeta dobićete idealan tretman za vaše grlo. Sirće ima antibakterijska svojstva i pomaže kod razbijanja sluzi.

3. Stomak

Ovo može da deluje nelogično, ali sirće zaista može da umiri stomak. ( Ako ne možete da podnesete ukus, pomešajte s malo meda.) Kašika jabukovog sirćeta pomešanog sa vodom može da smanji gasove, zatvor, pa čak i gorušicu .

Pogledajte i 8 načina da iskoristite jabukovo sirće kao lek

4. Za lepšu kožu

Razblažite jabukovo sirće u vodi (razmera 1:2) i natapkajte ga na lice pomoću tufera kao potpuno prirodan tonik. Ne brinite, miris sirćeta će nestati kad se lice osuši.

5. Ublažava opekotine od sunca

Malo ste izgoreli na odmoru? Stavite jednu šolju jabukovog sirćeta u kadu punu vode i opustite se u ovoj kupki. Sirće će pomoći čak i da zadržite Ph ravnotežu kože.

6. Ispiranje namirnica

Četiri kašike jabukovog sirćeta sipajte u 4 litra vode i koristite ga za ispiranje voća i povrća. Tako ćete efikasno skinuti prljavštinu s voća i povrća,

Pogledajte i Napravite domaće jabukovo sirće

7. Rešite se bradavica

Ok, niko ne želi da priča o njima, ali evo kako da se oslobodite njih: Umočite štapić za uši u  jabukovo sirće a potom ga prislonite na bradavicu. Zatim umotajte to mesto prijanjajućom kuhinjskom folijom i ostavite preko noći tako (ako je moguće). Radite ovo nekoliko dana dok ne  vidite rezultate.

8. Izborite se sa buvama

(Ovo je za vašeg ljubimca ... očigledno.) Napravite sprej od malo jabukovog sirćeta i vode i poprskajte pravo na krzno vašeg ljubimca. Ponavljajte postupak nekoliko dana dok buve ne nestanu.

9. Štucanje

Dodajte ovaj lek na listu divljih lekova koji stvarno deluju. Jedna kašičica jabukovog sirćeta dovoljna je da zaustavi dosadnu štucavicu.

10. Rešite se korova

Kao alternativa hemijskim  herbicidima, probajte ovo : Pomešajte jedan deo jabukovog sirćeta sa osam čaša vode. Prskajte pravo na korov nekoliko puta nedeljno za najbolje rezultate .

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa

Izvor: delish.com