Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

10 stvari koje kuvari ne žele da priznaju gostima

Recepti nisu jedina stvar koju kuvari kriju od vas...

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

Portal Food Network nedavno je objavio rezultate anonimne ankete koju su ispunili mnogobrojni kuvari.

Potpuno iskreno, kuvari su otkrili tajne za koje ne žele da njihovi gosti ikad saznaju. 

1. Izbirljivi gosti vrlo su omraženi

Na meniju je piletina s pečurkama, ali vi biste baš želeli grašak kao prilog ? Ovakvi zahteviužasno nerviraju čak 60 odsto kuvara koji su učestvovali u istraživanju, a neki se takvim gostima i svete.

2. Hleb koji ne pojedete ‘ide dalje’

Tri su kuvara priznala kako se u njihovim restoranima hleb koji gosti ne pojedu nosi drugim gostima. Odvratno je to što nikad ne znate ko je sve dirao hleb koji ste dobili.

3. Pravilo “pet sekundi”

Sigurno ste čuli za pravilo prema kojem je hrana koja je pala na pod jestiva ukoliko nije bila u kontaktu s prljavštinom duž pet sekundi. Za to su čuli i kuvari, a njih 25 posto svakodnevno ga se pridržava.

Pročitajte i Potvrđeno pravilo "pet sekundi"

4. Testenina je precenjena

Kada jede u restoranu, većina kuvara ne naručuje testenine ni jela s piletinom jer su “precenjena” i “najmanje zanimljiva.”

5. Neželjeni gosti

Iako bi bilo bolje da ovo nikada niste saznali, čak 75 posto kuvara priznalo je da im bubašvabe u kuhinji nisu nimalo strani gosti.

6. Specijalne ponude u jelovniku zaista su specijalne

Specijalne ponude nisu samo puko hvalisanje kuvara s čudnim nazivima, već pravi kulinarski eksperimenti s vrhunskim namirnicama.

Pogledajte i Stručnjaci savetuju: 7 kulinarskih trikova za veće uživanje u kuhinji

7. Osveta

Svi su barem jednom čuli horoske priče o kuvarima koj iza zatvorenih vrata kuhinje kažnjavaju bezobrazne goste “posebnim” dodacima jelima. Iako se to zaista događa, samo 13 posto kuvara priznalo je da je prisustvovalo takvim situacijama.

8. Vegetarijanska jela nisu nužno potpuno vegetarijanska

Oko 15 posto kuvara priznalo je da njihova jela bez mesa ne zadovoljavaju vegetarijanske standarde.

9. Dajte dobru napojnicu

Kada posećujete restorane u inostranstvu, korektna napojnica iznosi 20 posto od cene računa. Tako i oni plaćaju kada jedu u restoranu.

Pročitajte i Pita od starog hleba

10. Ili nemojte

Čak 90 posto kuvara veruje kako je pravedno dati manju napojnicu kao kaznu za lošu uslugu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: net.hr

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti