Jabukovo sirće se dobija fermentacijom soka od jabuke. Za umivanje i čišćenje kože lica bi trebalo da koristite organsko, nefilterisano, nepasterizovano sirće jer takva namirnica nema jak miris. 

Jabukovo sirće sadrži bakterije, enzime, minerale i pektin koji vašoj koži pružaju odličnu negu.

Evo nekoliko zdravstvenih blagodeti jabukovog sirćeta:

Uklanja tragove starenja

Sirće može ukloniti mrtve ćelije s lica i podmlađuje kožu čineći je zdravijom i čistijom. Nanesite jabukovo sirće rastvoreno u vodi pomoću vate na znake starenja na koži i masirajte kružnim pokretima. Ostavite da stoji 30 minuta i isperite. Ovaj tretman bi trebalo da primenjujete dva puta na dan i ubrzo ćete primetiti pozitivne rezultate.

Eliminiše akne i druge nepravilnosti na koži

Sirće ima antigljivična, antivirusna i antibakterijska svojstva. Jabukovo sirće uklanja nečistoće u porama i sprečava pojavu akni. Pored toga, sprečava i nastanak mitisera, održava pH ravnotežu i uklanja višak masnoće.

Pogledajte i Prirodan eliksir: Jabukovo sirće u službi zdravlja

Kako se pravi rastvor za umivanje s jabukovim sirćetom

Rastvorite jabukovo sirće u vodi u jednakom odnosu, a možete dodati i nekoliko kapi esencijalnog ulja. Pre nego što ga nanesete na lice, tonik od sirćeta prvo malo nanesite iza uha. Ukoliko osetite peckanje ili dođe do iritacije, nemojte koristiti ovaj preparat. Tonik nanosite pomoću vate i nekoliko minuta nakon nanošenja isperite. Ovaj preparat možete korisitit i na drugim delovima tela.Nakon čišćenja kože tonikom s jabukovim sirćetom nanesite hidratantnu kremu ili ulje.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa