Maska za uklanjanje tamnih kolutova ispod očiju

Sastojci:

500ml vode

70g bosiljka

70g peršunovog lista

3 lista zelene salate (po želji)

Priprema:

Prokuvajte vodu pa dodajte sve sastojke. Ostavite da se krčka na laganoj temperaturi 20ak minuta, a zatim procedite tečnost u staklenu teglu. Kada se tečnost potpuno ohladi natopite dva tufera i stavite ispod očiju (na tamne kolutove). Ostavite da deluje 10ak minuta. Isperite mlakom vodom. Postupak ponavljajte svakodnevno sve dok ne uočite pozitivne razultate.

Teglu čuvajte na hladnom mestu.

Zašto baš ova maska?

Svi sastojci su bogati vitaminom K, koji je zaslužan za zdravlje kože ispod očiju. odličan je i za uklanjanje vidljivih kapilara. Najbolji izvori ovog vitamina su: sve vrste lekovitih biljaka, tamno zeleno lisnato povrće, brokoli, crvena i čili paprika.

Maska za uklanjanje sitnih bora oko očiju

Sastojci:

60g soje u zrnu koju ste natopili u vodi tokom noći

kašika neobranog mleka

Priprema:

Omekšana zrna soje stavite u blender i mutite dok ne dobijete pastu. Dodajte mleko pa mutite još malo. nanesite ispod očiju pa ostavite da deluje 15 minuta. Isperite mlakom vodu.

Zašto baš ova maska?

Soja je bogata antioksidansima i sadrži antiupalno dejstvo. nanošenjem ove maske stimulisaćete proizvodnju kolagena koji koži vraća elastičnost. Krajnji rezultat: manje vidljive bore oko očiju.

Maska koja umiruje natečene oči

Sastojci:

dve stabljike celera (ili dve kašike soka od celera)

kesica zelenog čaja

kašika glicerina

220g hamamelisa

Priprema:

U blender stavite stabljike celera i mutite dok ne iscedite sok. u staklenu šolju stvaite zeleni čaj i sipajte zagrejan hamamelis. Ostavite 3 minuta kako bi se čaj aktivirao, pa izvadite kesicu. Dodajte sok od celera i glicerin. Pamučnu gazu namočite u smesu i stavite preko očiju. Držite 15 minuta.

Zašto baš ova maska?

Hamamelis je biljka žutog cveta koja se najčešće nabavlja u obliku losiona. ona zateže kožu i vraća joj mladalački sjaj. Celer ima jako protivupalno dejstvo koje automatski smanjuje natečenost očiju.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa