Uz ovaj recept bakini kolači će ostati sveži i mekani po nekoliko dana.
Sastojci:
4 jajeta
300 ml ulja
300 g šećera
korica od jednog većeg limuna
250 ml mleka
600 g brasna
1 prašak za pecivo
Pogledajte i 7 neverovatnih ideja za upotrebu aparata za bakin kolač
Priprema:
Umutite jaja i šećer mikserom pa lagano dodajte ostale sastojke, i sve sjedinite.
Kada se kalup dovoljno zagreje za bakin kolač, lagano ga nauljite, a potom vadite kašikom smesu i stavljajte na sredinu zagrejanog kalupa ( 2 - 3 kašike smese ), pa zatvoriti kalup i pecite dok se ne upali zeleno svetlo a ugasi se crveno ili dok ne porumeni.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus