Sastojci:

0,5 kg kupljenih kora

0,5 kg krompira

2 glavice crvenog luka

0,5 kg šampinjona

1 pavlaka

2 jajeta

3 čena belog luka

so, biber, suvi biljni začin

ulje

Pogledajte i Pita krompiruša

Priprema:

Krompir skuvajte u slanoj vodi, ohladite pa ogulite i izdrobite viljuškom.

Crveni luk očistite i isecite na kolutove pa propržite na malo ulja dok ne omekša, pa mu dodajte šampinjone isečene po dužini i pržite još par minuta dok ne puste vodu.

Umutite jaja i pavlaku pa začinite solju i biberom, i usitnjenim belim lukom, a zatim umešajte krompir i pržene šampinjone na luku.

Koru premažite uljem i na nju stavite još jednu koru, premažie i nju i na nju stavite treću koru, pa onda po njoj razamažite smesu od krompira i šampinjona pa zarolajte.

Pecite u podmazanom plehu na 180 ᵒC oko pola sata.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: Doznajemo.com