Sastojci:
0,5 kg kupljenih kora
0,5 kg krompira
2 glavice crvenog luka
0,5 kg šampinjona
1 pavlaka
2 jajeta
3 čena belog luka
so, biber, suvi biljni začin
ulje
Pogledajte i Pita krompiruša
Priprema:
Krompir skuvajte u slanoj vodi, ohladite pa ogulite i izdrobite viljuškom.
Crveni luk očistite i isecite na kolutove pa propržite na malo ulja dok ne omekša, pa mu dodajte šampinjone isečene po dužini i pržite još par minuta dok ne puste vodu.
Umutite jaja i pavlaku pa začinite solju i biberom, i usitnjenim belim lukom, a zatim umešajte krompir i pržene šampinjone na luku.
Koru premažite uljem i na nju stavite još jednu koru, premažie i nju i na nju stavite treću koru, pa onda po njoj razamažite smesu od krompira i šampinjona pa zarolajte.
Pecite u podmazanom plehu na 180 ᵒC oko pola sata.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Doznajemo.com
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu