Pomfrit od šargarepe

Šargarepu isecite na tanke štapiće, posoltei i pržite u maslinovom ulju. Dobićete ukusne, hrskave i slatke pomfrite bogate vitaminom A, a za dodatan užitak jedite ih uz domaći kečap ili sos od jogurta i belog luka.

Pogledajte i Kako da ispečete savršen pomfrit u rerni

Pomfrit od tikvica

Dobro opertei tikvice i isecite ih na tanke prutiće, posoltei i pržite u maslinovu ulju. Ako želite da obogatite ukus ovog pomfrita, tikvice pre pečenja pospite parmezanom. Pržene tikvice najbolje idu uz ljute umake s čilijem.

Pogledajte i Zaboravite na pomfrit od krompira. Probajte zdravije varijante!

Pomfrit od bele rotkve

Bela rotkva ima malo kalorija a bogata je vitaminom C. Isecite je na tanke prutiće, začinite po želji i pržite u maslinovu ulju. Bela rotkva najbolje ide uz jake umake poput senfa.

Pogledajte i Kako da pripremite savršen pomfrit

Pomfrit od avokada

Iako je avokado mekanije teksture, isečen na štapiće i posut parmezanom a zatim pržen u maslinovu ulju može biti odlična zamena krompirov pomfrit. Bogat je vitaminom C i K, a odlično ide uz bele soseve od jogurta.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: Zdrava krava