Već ste čuli da voda u kojoj su se kuvali pirinač ili testenina ne mora da se baca. E, to isto važi i za vodu u kojoj se kuvao oljušteni  krompir. Tu tečnost možete iskoristiti u pripremi supa, sosova, peciva ili čak kolača, a možete je sipati u tegle i čuvati u frižideru 2-3 dana.

Možete je iskoristiti i kad pripremate krompir pire. U malo vode u kojoj se kuvao krompir dodajte mleko u prahu, skuvane krompire i izgnječite ih.

S obzirom da je bogata skrobom, tečnost u kojoj se kuvao oljušteni krompir vam može poslužiti i da zgusnete supe i čorbe, a daće im i poseban ukus.

Pogledajte i Kuvate pirinač ili testeninu? Ne bacajte vodu!

Pored primene u ishrani, ova tečnost ima i druge namene.

Krompir kuvajte 30 minuta, a kada se ohladi voda, njome isperite kosu nakon šamponiranja. Nakon nekoliko tretmana, primetićete da sede vlasi počinju da tamne.

Ako se jednom dnevno umijete sokom od krompira, pružićete svojoj koži lica odličnu negu. Biće zdravija i zategnutija, a ublažiće i bore i crvenilo.

Takođe, odvodne cevi će duže ostati čiste i prohodne ako povremeno u sudoperu sipate vrelu vodu u kojoj se kuvao krompir.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa