Potrebni sastojci:
1 kašika maslaca
3 jaja
1 šolja brašna
½ kašičice soli
1 šolja mleka
¾ šolje rendanog sira, po izboru
¼ šolje sitno naseckanog vlašca
Pogledajte i recept za Brze slane mafine
Priprema:
Uključite rernu da se greje na 220C, a kalupe za sufle namstite. Maslac otopite i ostavite sa strane da se lagano hladi, zatim dodajte jaja pa sve dobro umutite mikserom, da jaja postanu penasta. Umešajte brašno, so i mleko pa nežno promešajte da se sastojci sjedine, nekoliko grudvica neće predstavljati problem.
Na samom kraju nežno umešajte vlašac i sir.
Pogledajte i Mafini sa tikvicama i kačkavaljem
Smesom napunite posude do ¾ i pecite u zagrejanoj rerni 15 minuta, zatim smanjite temperaturu na 175 stepeni i pecite još dodatnih 20 minuta. Veoma je važno da ne otvarate rernu za vreme pečenja jer bi mogli splasnuti. Poslužite dok su još vreli.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Lifepress magazin
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus