Potrebni sastojci:

1 kašika maslaca

3 jaja

1 šolja brašna

½ kašičice soli

1 šolja mleka

¾ šolje rendanog sira, po izboru

¼ šolje sitno naseckanog vlašca

Pogledajte i recept za Brze slane mafine

Priprema:

Uključite rernu da se greje na 220C, a kalupe za sufle namstite. Maslac otopite i ostavite sa strane da se lagano hladi, zatim dodajte jaja pa sve dobro umutite mikserom, da jaja postanu penasta. Umešajte brašno, so i mleko pa nežno promešajte da se sastojci sjedine, nekoliko grudvica neće predstavljati problem.

Na samom kraju nežno umešajte vlašac i sir.

Pogledajte i Mafini sa tikvicama i kačkavaljem

Smesom napunite posude do ¾ i pecite u zagrejanoj rerni 15 minuta, zatim smanjite temperaturu na 175 stepeni i pecite još dodatnih 20 minuta. Veoma je važno da ne otvarate rernu za vreme pečenja jer bi mogli splasnuti. Poslužite dok su još vreli.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: Lifepress magazin