Ukus ovih slanih suflea je fantastičan, a priprema jednostavna.

Potrebni sastojci:
1 kašika maslaca
3 jaja
1 šolja brašna
½ kašičice soli
1 šolja mleka
¾ šolje rendanog sira, po izboru
¼ šolje sitno naseckanog vlašca
Pogledajte i recept za Brze slane mafine
Priprema:
Uključite rernu da se greje na 220C, a kalupe za sufle namstite. Maslac otopite i ostavite sa strane da se lagano hladi, zatim dodajte jaja pa sve dobro umutite mikserom, da jaja postanu penasta. Umešajte brašno, so i mleko pa nežno promešajte da se sastojci sjedine, nekoliko grudvica neće predstavljati problem.
Na samom kraju nežno umešajte vlašac i sir.
Pogledajte i Mafini sa tikvicama i kačkavaljem
Smesom napunite posude do ¾ i pecite u zagrejanoj rerni 15 minuta, zatim smanjite temperaturu na 175 stepeni i pecite još dodatnih 20 minuta. Veoma je važno da ne otvarate rernu za vreme pečenja jer bi mogli splasnuti. Poslužite dok su još vreli.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Lifepress magazin