Pica je mnogima jedan od omiljenih brzinskih obroka u kom svako uživa na svoj način. Neki je jedu samo rukama, drugi koriste viljušku i nož, a treći pak imaju naviku da pre jela svoje parče ili celu picu pokriju salvetom i tako upiju višak masnoće koji se nakuplja na površini.
Pogledajte i Evo šta način na koji jedete picu govori o vama
Upravo ova navika upijanja masnoće se pokazala kao izvrstan način da tpkom obroka u organizam unesete značajno manji broj kalorija. Naime, sprovedeno je istraživanje koje uključuje sočnu i ukusnu picu srednje veličine, obogaćenu dodatnim sirom i kobasicama.
Ispitanici su na ovom ukusnom obroku upotrebili svoju tehniku upijanja masnoće papirnim ubrusom, a rezultat toga je ispao i više nego pozitivni i koristan.
Pogledajte i Najčešće greške u pripremi pice
Naime, na ovaj način ispitanici su u organizam uneli čak 40 kalorija i 4,5 grama masnoće manje po kriški pice. To znači da, ako godišnje pojedete 87 kriški pice, što je jednako količini od oko 10 celih, upijanjem masnoće salvetom u organizam ćete uneti masnoća i kalorija kao da ste pojeli samo 66 kriški te iste pice.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: zadovoljna
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno