Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Juneća kisela čorba

Isprobajte ovu domaćinsku čorbu koja je idealna za hladne dane.

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

Potrebno:

- 1 velika glavica crnog luka

- 900 ml kuvanog paradajza

- 600  ml vode

- 1 šargarepa

- 1 krompir

- 1 čen belog luka

- 2 - 3 juneće kosti sa malo mesa na njima

- 2 kašike ulja

- 2 kašičice šećera

- so po ukusu

- peršunovo lišće

- rezanci po ukusu

Pogledajte i Brza proja sa sirom

Priprema:

Luk sitno iseckati, izdinstati na ulju, dodati juneće kosti, krompir, šargarepu na kockice, preliti sa vodom i kuvati oko 25 minuta. 

Dodati kuvani paradajz, ceo čen belog luka, peršun i začine. Kuvati da sve lepo omekša i na kraju dodati rezance. Ako ste ljubitelji ljutih čorbi u toku kuvanja dodajte malo papričice ili bibera.

Pogledajte i Kako da napravite domaću sarmu (VIDEO)

Umesto rezanaca možete staviti i pirinač. Ako stavljate pirinač dodajte ga u toku kuvanja. Kosti izvadite i iseckajte meso u čorbu. 

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti