Potrebno:
- 1 velika glavica crnog luka
- 900 ml kuvanog paradajza
- 600 ml vode
- 1 šargarepa
- 1 krompir
- 1 čen belog luka
- 2 - 3 juneće kosti sa malo mesa na njima
- 2 kašike ulja
- 2 kašičice šećera
- so po ukusu
- peršunovo lišće
- rezanci po ukusu
Pogledajte i Brza proja sa sirom
Priprema:
Luk sitno iseckati, izdinstati na ulju, dodati juneće kosti, krompir, šargarepu na kockice, preliti sa vodom i kuvati oko 25 minuta.
Dodati kuvani paradajz, ceo čen belog luka, peršun i začine. Kuvati da sve lepo omekša i na kraju dodati rezance. Ako ste ljubitelji ljutih čorbi u toku kuvanja dodajte malo papričice ili bibera.
Pogledajte i Kako da napravite domaću sarmu (VIDEO)
Umesto rezanaca možete staviti i pirinač. Ako stavljate pirinač dodajte ga u toku kuvanja. Kosti izvadite i iseckajte meso u čorbu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus