Brzo se pripremaju, a pritom su veoma ukusne.

Ovaj desert ne samo što će vam utoliti želju za slatkišima, već ga možete jesti bez griže savesti, jer sadrži samo zdrave sastojke.
Sastojci:
100g tamne čokolade
2 supene kašike otopljenog maslaca
badem
silikonski kalup
Priprema:
Na ringlu stavite šerpicu sa vodom, pa iznad stavite drugu šerpicu koja ne dodiruje vodu u donjoj šerpici. U gornju šerpicu stavite crnu čokoladu i maslac i mešajte dok se sve ne otopi i sjedini. Voda treba da struji, ne da kuva.
Pogledajte i Čokoladna torta
Tankom četkicom premažite silikonski kalup dobijenom smesom, pa stavite u zamrzivač da se malo stegne, ali ne potpuno. Izvadite kalup iz zamrzivača, sipajte malo čokoladne smese pa vratite u zamrzivač na par minuta. Ponovo izvadite kalup, ubacite badem u svaku pralinu pa prelijte ostatkom čokoladne smese. Vratite u zamrzivač da se stegne.
Nakon što se praline ohlade i stegnu uživajte u njihovom ukusu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa