Kombinacija kokosa, jabuka, kakaa i bele čokolade daje fantastičan ukus koji vredi probati.
Sastojci:
Testo:
60 g kokosovog ulja
1 prašak za pecivo
120 ml soka od jabuke (nezaslađenog)
40 g brašna
1 supena kašika ekstrakta vanile
40 g kokosovog brašna
240 ml meda
80 g kakaoa u prahu
5 jaja
2 prstohvata soli
Preliv:
1 supena kašika ulja
50 g bele čokolade
Priprema:
Kokosovo ulje rastopite i stavite sa strane da se hladi.
Sve mokre sastojke osim kokosovog ulja dobro umutite. Sve suve sastojke umešajte pa im dodajte mokre sastojke i napravite kompaktnu smesu.
Kada sve umešate dodajte ohlađeno kokosovo ulje.
Pogledajte i Kako da prepoznate pravi med
Kalup namažite kokosovim uljme i pospite supenom kašikom kakaa. Izlijte smesu u kalup i pecite u zagrejanoj rerni na 170°C od 35 do 40 minuta. Probajte čačkalicom da li je gotovo. Kada je kolač gotov izvadite da se ohladi.
Na pari rastopite belu čokoladu i dodajte joj ulje. Pustite da se malo ohladi pre nego što prelijete preko kolača.
Ohladite u frižideru pre posluživanja.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem