Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

7 trikova u kuhinji koji će vam uštedeti novac

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Ove zanimljive ideje će smanjiti troškove za pripremu jela.

 Izvor: Profimedia/Shutterstock

Kupovina namirnica je veliki teret na kućni budžet. Zato je veoma važno da uštedite koliko god i gde god možete. Primenite ove trikove i  priprema hrane će biti zanimljivija, a troškovi manji.

Gajite mladi luk u čaši

Stavite koren u čašu s vodom, a odrezani krajevi neka vire iznad vode. Čašu stavite na kuhinjski prozor, a zeleni izdanci će nastaviti rasti. Povremeno promenite vodu u čaši, a ovu namirnicu ćete uvek imati pri ruci.

Pogledajte i Kako da u kuhinji uzgajate luk, krompir, celer...

Napravite domaći majonez

Majonez možete brzo napraviti pomoću štapnog miksera. U dublju teglu stavite jedno jaje i čašu ulja. Mutite dok ne dobijete željenu teksturu majoneza. Dodajte i začine po želji.

Pročitajte i Brzo i lako: Napravite domaći senf

Zamrznite vino u posudi za led

Ostatke vina ne morate da bacite. Sipajte ih u posudice za led, zamrznite i sačuvajte za pripremu sosova ili variva.

Pogledajte i Vinski leksikon

Osvežite listove lisnatog povrća

Čini vam se da su listovi kelja, spanaća ili zelene salate uveli? Možete ih osvežiti tako što ćete ih kratko potopiti u ledenu vodu. Dobićete sveže listove spremne da vaša jela pretvore u obroke pune zdravlja.

Pročitajte i Namirnice koje imaju više vitamina A od šargarepe

Jaja u receptima zamenite mlevenim lanenim semenkama

Umesto jaja, u receptima možete koristiti i mlevene semenke lana pomešane s malo vode. Ova mešavina će povezati sastojke u jelima baš kao i jaja.

Pogledajte i Čime zameniti jaja u receptima

Čuvajte crni i beli luk u papirnim kesama s rupicama

Crni i beli luk koji čuvate u plastičnim kutijama ili običnim kesama se brzo može ubuđati. Zato se preporučuje da ih čuvate u papirnim kesama kojima ste probušili nekoliko rupica.

Pročitajte i Zašto bi trebalo češće da jedete crni luk

Zamrznite ostatke paradajz sosa

Ako vam je ostalo paradajz sosa nakon pripreme jela, jednostavno ga izvadite kašikom i poređajte kuglice na poslužavnik na kome je papir za pečenje. Između svake kuglice ostavite malo prostora. Zamrznite kuglice, pa isecite papir oko njih i uvijte svaku zaleđenu kuglicu. Sve umotane kuglice stavite u kesu za zamrzivač i iskoristite kad god vam zatreba.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti