Novi hit prženja jaja u svetu su jaja pržena u dubokom ulju (maslinovom).
Čuveni restoran u Portoriku služi jaja pripremljena upravo na ovaj način, a iz te kuhinje su mnoge trikove pokupili veliki svetski kuvari kao što su Entoni Burden, Erik Ripert i Andres.
Pogledajte i Odlična ideja za doručak: Pohovana hrskava jaja (VIDEO)
Ako želite i vi da probate jaja na ovaj način, najpre jedno jaje razbijte u tanjiru.
Za to vreme u tiganju zagrejte četiri kašike maslinovog ulja na srednjoj temperaturi, a potom dodajte jaje koje ćete tokom prženja prelivati uljem sve dok ne postane potpuno hrskavo.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus