Hrana koju serviraju poznati kuvari u svojim televizijskim emisijama gotovo uvek će izgledati bolje nego ono što vi napravite u svom domu, čak i ako ste pomno pratili sva upustva. 

Evo u čemu je njihova tajna:

1. Plansko dekorisanje

Tv kuvari su majstori u dekorisanju hrane. Oni znaju da će tanjir lepše izgledati ako manje količine hrane servirate jedne na drugu i stavite na veliki beli tanjur. Povrh svega, svako će jelo izgledati bolje s malim ukrasima poput pažljivo stavljenog začinskog bilja, zar ne? 

Pogledajte i Kako da slikate hranu na Instagramu

2. Ne kuvaju sami

Ako vam za pripremu nekog jela treba 2 sata kuvanja, velike su šanse da ga tv kuvar nije sam pripremio. Iza scene nalazi se tim stručnjaka koji priprema isto jelo u različito vreme, kako bi sve faze nekog recepta mogle biti prikazane ispred kamere. 

3. Pokazuju bolju stranu hrane 

I vrhunskim kuvarima se dogodi da im zagori odrezak u tiganju, ali u tom slučaju isti okrenu na lepšu stranu kako bi kamera snimila najprimamljiviji deo. Pregoreni deo tako niko neće videti, ali ni pojesti nakon snimanja.

4. Pomažu im stilisti

Hrana izgleda bolje na televiziji jer su pri svakom koraku uključeni stručnjaci za stilizovanje hrane - od osoba koje pažljivo mere sve namirnice za kuvanje, preko stručnjaka za kombinaciju najprimamljivijih boja do pojedinaca koji ukrašavaju sto na koji ćete položiti tanjir s gotovim jelom. 

Pogledajte i Slikanje hranom

5. Profesionalna pomoć 

Profesionalni kuvari znaju da hrana ispadne bolje u čistoj kuhinji. Oni zato operu svaki prljavi komad posuđa neposredno nakon što ga upotrebe. Ovo nekad nije izvodljivo u prosečnom domaćinstvu gde kuvamo u vremenskom roku i po specifičnim željama svojih ukućana.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: Punkufer