Dolaskom zime sve je manji izbor svežeg voća i povrća pa je ishrana ponekad jednolična, ali ako na drugačiji način iskoristite ono što se nudi, obogatićete i najobičnija jela. 

Listovi kupusa

Obično ga kiselimo, sečemo na trakice za salatu ili ga kuvamo, ali možete ga i peći. Nauljite listove kupusa, začinite po želji i ispecite u rerni. Takođe ga možete ispržiti u tiganju ako glavici odstranite srž i zatim je isečete na komade. Tako pripremljen odlično se slaže uz pečene kobasice pa ćete imati pravo zimsko jelo.

Pogledajte i Lekoviti kupus - leči išijas, migrenu, pomaže kod proširenih vena

Citrusi

Prepržene kriške limuna, pomorandže ili grejpa odlično će nadopuniti bilo koju svežu salatu, ali i dati bolji ukus pečenoj piletini ili ribi.

Grožđe

Sočne i slatke bobice mogu začiniti mnogo jela. Nakon što ih ispečete dodajte ih u salate, umake s jogurtom, mesna jela poput piletine ili svinjetine, a biće ukusne i s kobasicama.

Pogledajte i Šta je zdravije crno ili belo grožđe?

Čeri paradajz

Dok ih pečete, pustiće sok pa ako np.r dodate malo maslinovog ulja i seckanog belog luka, na pola ste puta do ukusnog umaka za testeninu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: tportal