Dolaskom zime sve je manji izbor svežeg voća i povrća pa je ishrana ponekad jednolična, ali ako na drugačiji način iskoristite ono što se nudi, obogatićete i najobičnija jela.
Listovi kupusa
Obično ga kiselimo, sečemo na trakice za salatu ili ga kuvamo, ali možete ga i peći. Nauljite listove kupusa, začinite po želji i ispecite u rerni. Takođe ga možete ispržiti u tiganju ako glavici odstranite srž i zatim je isečete na komade. Tako pripremljen odlično se slaže uz pečene kobasice pa ćete imati pravo zimsko jelo.
Citrusi
Prepržene kriške limuna, pomorandže ili grejpa odlično će nadopuniti bilo koju svežu salatu, ali i dati bolji ukus pečenoj piletini ili ribi.
Grožđe
Sočne i slatke bobice mogu začiniti mnogo jela. Nakon što ih ispečete dodajte ih u salate, umake s jogurtom, mesna jela poput piletine ili svinjetine, a biće ukusne i s kobasicama.
Pogledajte i Šta je zdravije crno ili belo grožđe?
Čeri paradajz
Dok ih pečete, pustiće sok pa ako np.r dodate malo maslinovog ulja i seckanog belog luka, na pola ste puta do ukusnog umaka za testeninu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: tportal
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus