Mnogo je jela koja ‘vole’ vino jer im poboljšava ukus.
Tako je, na primer, prilikom kuvanja jela s piletinom i morskim plodovima ili pripreme krem-supa i svetlih sosova dobro dodati belo vino ili šeri.
Crno vino odličan je izbor za jela od crvenog mesa i divljači. Ljubitelji testenine sa sirom osvežiće njen ukus dodaju li malo rosea, terana ili plavca.
Običaj je da se povrće dinsta na masnoći. Ali ako dodate ulju na kojem pržite povrće i malo belog vina, ono će poprimiti posebne arome i postati još sočnije.
Želite da dinstano meso bude još mekše? Dodajte mu crnog vina jer alkohol i kiselina omekšavaju i ujedno aromatiziraju meso.
Pročitajte i Ovi trikovi s vinom će vas oduševiti
Belo ili crno?
Ako volite pečenu ribu, nakon što ste je začinili prelijte je kašikom vina, omotajte folijom i ispecite. Tako će biti još ukusnija.
Jelima od pečuraka najbolje pristaje belo vino koje će poboljšati i ukuse poslastica od jabuka i agruma, naročito ako ima i vanilu ili karamelu.
Crnim ili ružičastim vinom istaknućete ukus bobičastog voća.
Pogledajte i recept Kruške u vinu
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa
Izvor: kuhaj.hr
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus