Šta da uradite sa ostacima vina?
Nakon proslave je ostalo malo vina, a sutra ga sigurno nećete popiti? Zamrznite ga u kalupima za led i kasnije iskoristtei za kuvanje.
Pogledajte i Crveno vino sprečava pojavu karijesa
Želite da rashladite vino, a ne želite da stavljate kockice leda u njega?
Zamrznite bobice jelog grožđa i elegantno ih ubacite u čaše. I najsofisticiraniji gosti neće moći da vam prigovore.
Pogledajte i Trikovi za uklanjanje masnih fleka i mrlja od čokolade, kafe, sokova...
Belo vino je gorko?
Ubacite nekoliko kockica ananasa, ili ga "promešajte" u blenderu. ovo je odličan trik da se poboljša ukus jeftinim vinima.
Pogledajte i Kako da uklonite fleke sa kuhinjskih krpa
Imate mrlju od crvenog vina na bluzi?
Ako je mrlja još vlažna, natopite je mlekom i pustite da odstoji sat vremena, a zatim isperite. Možete je i prekriti sa solju ili sodom bikarbonom i zatim isprati. Ako je mrlja već suva, nanesite na nju penu za brijanje, pustite da deluje sat vremena i isperite toplom vodom.
Pogledajte i Kako da uklonite fleke sa stolnjaka
Da li se vino pokvarilo?
Kad se pokvari, crno vino potamni, a belo dobije mehuriće. Pokvareno vino promeniće i miris i mirisati na sirće ili gumu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Kako da kod kuće napravite medovaču
Recept za rižoto sa graškom
Domaće lazanje po italijanskom receptu
Šnicle od svinjskog vrata marinirane u pivu
Posni čokoladni kolač sa marmeladom