U ishrani savremenih ljudi nema dovoljno vlakana zbog čega trpe “dobre” bakterije u crevima, a taj problem javlja se u više generacija iste porodice, pokazala je nova studija.
Dobre bakterije žive od vlaknastih materijala u voću, povrću i žitaricama, ali zbog preterane upotrebe prerađevina, više nije dovoljno ni da se dodaje još vlakana.
Pogledajte i Ovo su najprljaviji predmeti koje koristimo u kuhinji!
Studija koju su sproveli istraživači Stenford univerziteta pokazala je da su određeni mikrobi koji žive u crevima miševa koji se hrane sličnim namirnicama kao ljudi iz razvijenih zemalja sveta, polako izumiru.
Ipak, ljudi mogu da unesu dobre bakterije i iz spoljnih izvora, a najvažniji su, verovali ili ne, naši najbliži srodnici.
Takođe, možemo imati koristi i od jednostavne izmene navika poput prečestog pranja ruku, kažu istraživači.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: avaz.ba
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus