U ishrani savremenih ljudi nema dovoljno vlakana zbog čega trpe “dobre” bakterije u crevima, a taj problem javlja se u više generacija iste porodice, pokazala je nova studija.
Dobre bakterije žive od vlaknastih materijala u voću, povrću i žitaricama, ali zbog preterane upotrebe prerađevina, više nije dovoljno ni da se dodaje još vlakana.
Pogledajte i Ovo su najprljaviji predmeti koje koristimo u kuhinji!
Studija koju su sproveli istraživači Stenford univerziteta pokazala je da su određeni mikrobi koji žive u crevima miševa koji se hrane sličnim namirnicama kao ljudi iz razvijenih zemalja sveta, polako izumiru.
Ipak, ljudi mogu da unesu dobre bakterije i iz spoljnih izvora, a najvažniji su, verovali ili ne, naši najbliži srodnici.
Takođe, možemo imati koristi i od jednostavne izmene navika poput prečestog pranja ruku, kažu istraživači.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: avaz.ba
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem