Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako da napravite domaće mlince

Mlinci se najčešće spremaju sa ćuretinom ili piletinom, ali i samostalno - obare se i preliju uljem, odnosno mašću od pečenja.

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

Domaći mlinci su neuporedivo lepši i kvalitetniji od kupovnih i veoma lako i brzo se prave.

Sastojci: 

1 veće jaje

6 dcl brašna

1 kašika soli

malo ulja

1 dcl vode

Pogledajte i Ćuretina sa mlincima

Priprema:

Od ovih sastojaka umesite tvrđe testo. Ostavite ga malo da odstoji. a potom ga podelite na tri jednaka dela. Svaku kuglicu oklagijom na prethodno dobro pobrašnjavljenoj drvenoj dasci razvijte što tanje možete u krug. Pecite na okrugloj tepsiji koju ste takođe malo posuli brašnom. Pecite na 200°C. Prvi mlinac se peče malo duže, a druga dva brže tako da bi bilo dobro da ste tu kraj rerne, što se tiče vremena pečenja. Osušite ih. Potom izlomite.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti