Domaći mlinci su neuporedivo lepši i kvalitetniji od kupovnih i veoma lako i brzo se prave.

Sastojci: 

1 veće jaje

6 dcl brašna

1 kašika soli

malo ulja

1 dcl vode

Pogledajte i Ćuretina sa mlincima

Priprema:

Od ovih sastojaka umesite tvrđe testo. Ostavite ga malo da odstoji. a potom ga podelite na tri jednaka dela. Svaku kuglicu oklagijom na prethodno dobro pobrašnjavljenoj drvenoj dasci razvijte što tanje možete u krug. Pecite na okrugloj tepsiji koju ste takođe malo posuli brašnom. Pecite na 200°C. Prvi mlinac se peče malo duže, a druga dva brže tako da bi bilo dobro da ste tu kraj rerne, što se tiče vremena pečenja. Osušite ih. Potom izlomite.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa