Osim popularnih preparata koje možete kupiti u apotekama, sada i sami možete da napravite hranljivu i univerzalnu kremu za negu kože.
Sastojci:
50 g svežeg lista peršuna
120 ml domaćeg maslinovog ulja
oko 10 g pčelinjeg voska (oko 6 čajnih kašičica sitno mlevenog voska, pri proveri gustoće krema treba biti tvrda)
Pogledajte i Smršajte uz pomoć napitka od peršuna
Priprema:
Pržite peršun u ulju na niskoj temperaturi oko pola sata. Mešajte sve vreme i cedite sok iz lišća. Nakon pola sata lišće bi trebalo da potamni. Preručite tada smesu u malu teglicu, zatvorite i stavite na toplo mesto 2-3 dana. Možete dodati eterično ulje lavande na kraju u kremu, ako vam se miris ne sviđa.
Nakon 3 dana mešavinu zagrejte i procedite kroz sterilnu gazu, ulje istisnite iz peršuna do kraja. Ponovo zagrejte proceđeno ulje i dodajte pčelinji vosak.
Pogledajte i Neverovatne blagodeti čaja od peršuna
Krema može služiti i za masažu, zbog toga se i dodaju neka ulja koja je olakšavaju. Masažom ćete bolje podstaći cirkulaciju, nego samo običnim nanošenjem kreme na kožu. Posebno je dobro tako masirati noge, jer mnogi imaju vidljive kapilare, naročito su česti kod žena s celulitom. Krema od peršuna tako postaje višenamenska ako jednostavno pomešate sve sastojke u jednu kremu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus