Ukoliko vam se jede nešto slatko, a nemate baš mnogo vremena za pripremu deserta ovo je recept za vas.
Sastojci:
50 g indijskih oraščića
200 ml vode
1 veća japanska jabuka
100 ml soka od pomorandže
1 kašičica korice pomorandže
3 kašičice kakao praha
5 urmi
Pogledajte i 5 poslastica iz mikrotalasne (VIDEO)
Priprema:
Indijske oraščiće potopite u vodi veče pre pripreme deserta. Ujutro ih ocedite, isperite, dodajte 200 ml hladne vode i sve mutite u blenderu dok ne dobijete tečnost sličnu mleku. Kao baza ovom napitku može poslužiti i klasično mleko, ili neke druge alternative od orašastih plodova i žitarica.
U mleko dodajte japansku jabuku (umesto jabuke možete koristiti bananu), sok i koricu jedne pomorandže, namočene urme i kakao prah.
Sve dobro umutite dok ne dobijete kremasti smuti s ukusom jafa keksa.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom