Ukoliko vam se jede nešto slatko, a nemate baš mnogo vremena za pripremu deserta ovo je recept za vas.
Sastojci:
50 g indijskih oraščića
200 ml vode
1 veća japanska jabuka
100 ml soka od pomorandže
1 kašičica korice pomorandže
3 kašičice kakao praha
5 urmi
Pogledajte i 5 poslastica iz mikrotalasne (VIDEO)
Priprema:
Indijske oraščiće potopite u vodi veče pre pripreme deserta. Ujutro ih ocedite, isperite, dodajte 200 ml hladne vode i sve mutite u blenderu dok ne dobijete tečnost sličnu mleku. Kao baza ovom napitku može poslužiti i klasično mleko, ili neke druge alternative od orašastih plodova i žitarica.
U mleko dodajte japansku jabuku (umesto jabuke možete koristiti bananu), sok i koricu jedne pomorandže, namočene urme i kakao prah.
Sve dobro umutite dok ne dobijete kremasti smuti s ukusom jafa keksa.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus