Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brzo i lako: Jafa desert u šolji

Idealan spoj pomorandže i čokolade koji se topi u ustima.

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

Ukoliko vam se jede nešto slatko, a nemate baš mnogo vremena za pripremu deserta ovo je recept za vas.

Sastojci: 

50 g indijskih oraščića

200 ml vode

1 veća japanska jabuka

100 ml soka od pomorandže

1 kašičica korice pomorandže

3 kašičice kakao praha

5 urmi

Pogledajte i 5 poslastica iz mikrotalasne (VIDEO)

Priprema: 

Indijske oraščiće potopite u vodi veče pre pripreme deserta. Ujutro ih ocedite, isperite, dodajte 200 ml hladne vode i sve mutite u blenderu dok ne dobijete tečnost sličnu mleku. Kao baza ovom napitku može poslužiti i klasično mleko, ili neke druge alternative od orašastih plodova i žitarica. 

U mleko dodajte japansku jabuku (umesto jabuke možete koristiti bananu), sok i koricu jedne pomorandže, namočene urme i kakao prah. 

Sve dobro umutite dok ne dobijete kremasti smuti s ukusom jafa keksa.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: Punkufer

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti