Najpoznatiji svetski kuvar, čuveni Džejmi Oliver, pokrenuo je ediciju praktičnih knjiga recepata koje su inspirisali sjajni kuvari, pekari i poslastičari koji svakodnevno dele svoja iskustva sa milionima ljudi širom sveta putem Džejmijevog kanala Food Tube.
Vulkan izdavaštvo je objavilo tri tematska kuvara iz ove edicije: Porodični kuvar, Ukusi Italije i Poslastice.
Džejmi Oliver & FoodTube
Porodični kuvar
Ukratko o knjizi
Kerijen Danlop bila je među Džejmijevim prvim učenicima u restoranu Fifteen. Kuvanje je od tada njena profesija, ali i lična pasija u kojoj uživa u svom porodičnom domu. Njena strast prema dobroj, jednostavnoj hrani pristupačnih cena isijava sa svake strane ove praktične knjige.
Ovaj sjajni priručnik sadrži 50 recepata za jela koja će u vama izazvati osećaj kao da vas je neko od srca zagrlio – tu su recepti za prijatnu večeru, jednostavan doručak, kuvanje na veliko i uzbudljive poslastice.
Kerijen je oduvek volela da eksperimetiše u kuhinji, a otkako je dobila decu, preorijentisala se na kuvanje za porodicu – nije želela da ih hranim gotovim jelima i industrijskom hranom, već onako kako su nju hranile majka i baka.
Džejmi Oliver & FoodTube
Poslastice
Ukratko o knjizi
Džema Vilson je kraljica kapkejkova FoodTube-a. Ova knjiga sadrži četiri poglavlja prelepih sezonskih recepata i otkriva vam sve što je bitno da znate kako biste tokom čitave godine spremali neodoljive đakonije.
Ova sjajna knjižica sadrži 50 recepata za spektakularne kolače, koje je Džema razvrstala u grupe nazvane po godišnjim dobima, tako da ćete na raspolaganju imati odličan izbor poslastica za svako doba godine. Knjiga možda jeste mala, ali je puna sjajnih recepata i služiće vam godinama.
Džejmi Oliver & FoodTube
Ukusi Italije
Ukratko o knjizi
Džejmijev italijanski mentor, kuvar Đenaro Kontaldo, sprema, kuva i jede pastu preko pedeset godina. Ova divna knjiga će, pomoću jednostavnih, sezonskih recepata, kao i svih osnova koje je neophodno znati, transformisati način na koji kuvate testeninu.
Ovaj sjajni priručnik sadrži 50 recepata za omiljenu italijansku, a to je, naravno, testenina! Testenina je osnova italijanske kuhinje i većina tradicionalnih italijanskih porodica konzumira je bar jednom dnevno.
Uz recepte u ovoj knjizi, na kanalu Fud tjub možete pronaći Đenarove video-snimke i još mnogo njegovih recepata i ideja za testenine. Gledajte, kuvajte i uživajte!
Stvar ukusa i Vulkan vas nagrađuju!
Tri čitatelja koja se prva jave na i-mejl stvarukusa@adriamedia.rs i pošalju tačan odgovor na pitanje: "Koji su nazivi tri najnovija kuvara iz edicije Džejmi Oliver i Food Tube", dobiće jedan primerak kuvara.
Zajedno sa odgovorom pošaljite i sledeće podatke: Vaše ime i prezime, telefon i kontakt adresu.
Napomena: Dobitnici će biti kontaktirani putem i-mejla. Knjige se preuzimaju isključivo u redakciji sajta (Adria Media Group, Vlajkovićeva 8, Beograd).
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem