Zeleni sok od žita je dodatak ishrani, jer podstiče imunitet. Kod starijih osoba otklanja karakteristično usporeno kretanje i ujedno povećava stabilnost tokom kretanja, smanjuje bolove u mišićima i zglobovima prilikom promene vremena, povećava fizičku snagu i vitalnost.

Kako da sami proizvedete zelene izdanke žita?

Potrebno vam je:

- Posuda srednje dubine i širine koja se hermetički zatvara

- Šaka svežih zrna pšenice

- Hranljiva zemlja

- Flašica sa pumpicom za orošavanje cveća

Pogledajte i Čudotvorni preparat po receptu Amiša leči mnoge bolesti

Proces proizvodnje:

U posudu koju ste pripremili ravnomerno sipajte zemlju, visine 2-2,5 cm. Zatim po površini zemlje gusto rasporedite zrna pšenice. Preko pšenice pospite još malo zemlje oko 0,5 cm, a zatim koristeći flašicu sa pumpicom poprskajte zemlju kako bi doprla do zrna pšenice.

Zatim posudu hermetički zatvorite i stavite na svetlo mesto (najbolje na prozor). U narednih 8 dana jednom dnevno orošavajte površinu zemlje, tj.proklijalu pšenicu. Pšenica bi trebalo da proklija već drugog dana, a osmog da ima zelene izdanke koji su toliko visoki da od njih može da se napravi sok.

Kako da pripremite sok od zelenog žita?

Osmog dana nakon sađenja žita uzmite makaze i sve zelene izdanke odsecite pri korenu. Tako odsečene izdanke ubacite u blender i umutite zajedno sa 250ml vode. Zatim dobijenu smešu procedite kroz gazu i dobijenu tečnost zamrznite u posudi za led.

Pogledajte i  Eliksir drevnih Vikinga - za dugovečnost i snagu

Konzumiranje

Tako zaleđen sok pijte svako jutro sat vremena pre doručka tako što ćete jednu kockicu zaleđenog žita rastvoriti u čaši hladne vode.

Za šta je dobar sok od zelenog žita?

- Jača imunitet, pomaže kod problema sa varenjem, vrši temeljnu detoksikaciju organizma, uništava štetne a vraća funkciju korisnim bakterijama, pomaže kod oslobađanja od viška kilogarama, povećava vitalnost, dopremanjem velikih količina kiseonika do ćelija pomaže kod svih upalnih procesa.

Pogledajte i Recept za budistički lek star 5.000 godina

- Zvanična ispitivanja su dokazala da zeleni sok od žita pouzdano pomaže kod sledećih bolesti: maligna oboljenja krvi, dojke, debelog creva, pluća, jajnika, prostate, ciste, dijabetes, upala mišića, bronhitis, opadanje kose, gojaznost.

- Zelenim sokom od žita se ljudi leče od raznih civilizacijskih bolesti već 40 godina. Pored oporavka mnogi pacijenti svedoče i o tome da se posle terapije zelenim sokom od žita osećaju kao preporođeni, puni elana i životne energije.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa